tips

Wij geven u graag “tips & tricks”om  theorie examen in één keer te halen

Iedereen wilt natuurlijk het liefst zijn auto theorie examen in één keer halen. Je kan het maar op zak hebben! He geeft voor jezelf een stukje rust als je je theorie examen op zak hebt, je kan je op je rijlessen en praktijkexamen richten en het spaart geld uit! Lees verder voor de tips om in één keer te slagen voor je theorie examen.

Schrijf je in voor theorieles

Bij verschillende rijscholen kan je behalve praktijklessen ook theorielessen volgen. Een verkeersinstructeur zal verschillende verkeerssituaties behandelen, zo kan je bij jezelf inzicht ontwikkelen. Ook worden verschillende verkeersregels doorgenomen. Je kan de regels wel uit je hoofd kennen, maar het gaat er om dat je ze begrijpt en in de praktijk kan gebruiken. Bij de theorielessen wordt ook extra aandacht gegeven aan gevaarherkenning. Als laatste zal je verschillende oefen theorie examens doen. Deze werken net zoals het echte CBR examen. Je krijgt hierdoor inzicht in het soort vragen dat je krijgt en je moet rekening houden met de tijdslimiet. Na afloopt krijg je een uitslag en kan je zien welk onderdeel je goed beheerst en met welk onderdeel je nog moet oefenen.

Zorg op tijd voor theorieboeken

Theorieboeken zijn onder andere te koop bij uitgevers en rijscholen. Het is belangrijk om op tijd je theorieboeken te hebben. Voorbereiding is nog altijd de beste manier om je theorie examen in één keer te halen. Vaak heeft het geen nut om de dag voor je examen alles nog naar binnen te gaan stampen. Je kan er beter voor zorgen dat je iedere dag een stukje leert zodat alles beter blijft hangen.

Doe een proefexamen

Wanneer je je theorie geleerd hebt en je bijna voor je examen op moet, dan wil je natuurlijk weten of je de theorie echt zo goed beheerst als je zelf denkt. Door middel van oefen examens kan je bekijken of je de theorie goed genoeg beheerst. In je theorieboek staan verschillende oefenvragen, maar nog beter is om via internet een proefexamen te doen. Deze werkt namelijk met een tijdslimiet en dat heb je bij het echte examen ook.

Het examen zelf

Het maken van een examen is natuurlijk altijd spannend, maar je hebt de meeste kans om te slagen als je ontspannen bent. Zorg bijvoorbeeld dat je goed bent uitgeslapen en zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent. Wanneer je goed geleerd hebt en je de proefexamens goed hebt gemaakt, dan mag je best vertrouwen in jezelf hebben dat je in één keer gaat slagen!

Schrijf je in

Bron: infonu.nl